Výběrová káva Etiopie CHELBESA z pražírny PROCESS je charakteristická tóny borůvek, kakaa a cukrové vaty.
Worka Chelbesa, která se nachází v zóně Gedeo v okrese Gedeb, je jednou z nejlepších oblastí produkujících kávu v rámci slavné Gedeb Woreda. Chelbesa, známá pro svou hustou vrstvenou pololesní vegetační strukturu zahrnující falešné banánovníky i kávovníky pěstované ve stínu, je skvělým příkladem nejlepší agroekologie pěstování kávy. Tato partie se dala dohromady s produkcí 495 drobných farmářů, kteří dodávají své třešně do mlýna.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
Nadmořská výška: 1.950 - 2.200 m n.m.