Etiopie CHELBESA

od Father's Coffee Roastery

3.5(1 hodnocení)
449 Kč vč. DPH (1,50 Kč / 1g)
Skladem > 5ks
Můžete mít zítra od 08:00 Další možnosti doručení

Typ balení:

 
Datum pražení
01.10.2024 (6 dnů)
Pražírna
Father's Coffee Roastery
Země původu
Etiopie výběrová káva Etiopie
Region
Gedeb
Odrůda
Heirloom
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Bergamot, Jasmín, Medovník
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Father's Coffee Roastery přináší skutečný kávový skvost, který uspokojí i ty nejnáročnější kávomily. Tato úžasně jemná a lahodná káva z Etiopie vás zaujme svou jedinečnou kombinací chutí, ve které se harmonicky prolíná aromatický jasmín s jemnou sladkostí medovníku a osvěžujícím nádechem bergamotu. Každý doušek je zážitkem, který vás přenese do slunných etiopských plantáží, kde byla tato káva s láskou a péčí vypěstována. Nechte se unést touto komplexní a vyváženou chutí, která zanechává dlouhotrvající dojem a pozve vás k dalšímu šálku.

V oblasti Gedeb se pěstují původní etiopské odrůdy (Heirloom), které jsou pěstovány ve stínu stromů, především Ensete (falešný banánovník). Tyto původní etiopské odrůdy jsou ceněny pro svou komplexní chuť a adaptabilitu na místní podmínky. Etiopská produkce kávy je výrazně ovlivněna třemi hlavními sezónami v zemi. Sezóna Bega (říjen-leden) je dlouhé suché období, klíčové pro sklizeň a zpracování kávy. Sezóna Belg (únor-květen) přináší první deště, nezbytné pro kvetení kávovníku a počáteční vývoj plodů. Sezóna Krempt (červen-září) je charakteristická silnými bouřemi z východu, zásadními pro pozdější fáze vývoje a zrání kávových plodů. Koncem září deště náhle ustávají, což umožňuje dozrávání kávových plodů a vede k rušnému období sklizně v listopadu.

Kávové třešně jsou ve zpracovatelské stanici Chelbesa nejprve zprocesovány floatací. Proces floatace spočívá v ponoření kávových třešní do vody, přičemž nezralé nebo poškozené plody vyplavou na hladinu a jsou odděleny od kvalitních, které klesnou ke dnu. Káva se poté fermentuje ve fermentačních nádržích bez vody a suší se 10-15 dní. Po usušení a uskladnění je káva transportována do Moplaco v Gerji, Addis Abeba, a následně vlakem do Džibuti k exportu.

  • Nadmořská výška: 2150 - 2200 m n. m.
  • Producent: Ephtah Specialty Coffee

Další kávy od Father's Coffee Roastery

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
3.5 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Caspy ověřený zákazník pátek
Doporučuje produkt
300g

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5685 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice