Výběrová káva Etiopie CHELCHELE z pražírny Main Lane Coffee je charakteristická tóny malin, zeleného čaje a ostružin.
Káva pochází z mycí stanice v Chelchele, kam místní farmáři přinášejí svá kávová zrnka ke zpracování. Chelchele leží v okrese Kochere v regionu Yirgacheffe. Kávy z této oblasti jsou známé svou jemnou ovocnou chutí se sladkými tóny.
Kávu v Etiopii obvykle pěstují farmář na velmi malých pozemcích. Většina drobných pěstitelů dodá svou kávu v třešni do nedaleké mycí stanice nebo centrální zpracovatelské jednotky, kde bude jejich káva roztříděna, zvážena a zaplacena. Mycí stanice slouží několika stovkám až někdy tisícům i více producentům, kteří dodávají třešně po celou dobu sklizně.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ještě zůstaly zbytky dužiny (cukru). Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, nechají se zrna po několik, často i desítek hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a jde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do předmývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.