Výběrová káva Etiopie CHELCHELE z německé pražírny Supremo je charakteristická tóny kakaových nibsů, bergamotu, grepu a amaretta.
Káva pochází z mycí stanice v Chelchele, kam místní drobní zemědělci přinášejí svá zrnka ke zpracování. Chelchele leží v okrese Kochere v regionu Yirgacheffe. Odrůda, která se tam pěstuje, je Heirloom a káva roste ve výšce nad 1 800 metrů nad mořem. Sklizeň probíhá mezi listopadem a lednem. Sběr probíhá ručně. Kávy z této oblasti jsou známé svou jemnou ovocnou chutí se sladkými tóny. Kávu v Etiopii obvykle pěstují farmáři na velmi malých pozemcích. Většina drobných pěstitelů dodá svou kávu v třešních do nedaleké mycí stanice nebo centrální zpracovatelské jednotky, kde bude jejich káva roztříděna, zvážena a zaplacena. Mycí stanice slouží několika stovkám až někdy tisícům i více producentům, kteří dodávají třešně po celou dobu sklizně.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.