Výběrová káva Etiopie CHERRY FUDGE - vánoční speciál z nizozemské pražírny DAK Coffee Roasters je charakteristická tóny černých třešní, cukrovinky fudge a rozinek.
Tento vánoční třešňový speciál z Uraga Raro příjemně překvapí svou úžasnou sladkostí se spoustou chuti tmavého ovoce, lesních plodů a rozinek. Zpracovatelská stanice Raro se nachází ve známém regionu Guji a celkově vykupuje třešně od přibližně 1500 okolních farmářů. Stanice se vyskytuje v nadmořské výšce nad 2.400 m n. m., na malém kopci, na který fouká studený vítr a který je po celý den vystaven velkému slunečnímu záření. Uraga Raro patří společnosti SNAP COFFEE exporters. Farmy, které dodávají třešně do této stanice, mají vysoké výnosy, protože půda je poměrně úrodná a zemědělské metody jsou na velmi vysoké úrovni.
Zemědělci z nedaleké vesnice Raro dodávají zralé třešně do mokrého mlýna. Při příjmu se třešně půl hodiny nechají plavat na hladině, což vede k tomu, že nevyhovující lehčí zrna vyplavou nahoru a následně se odstraňují. Vhodná kávová zrna se poté vynesou na vyvýšené africké sušící lůžko, kde se pevně přikryjí černou fólií. Třešně v černém igelitu fermentují 48 hodin. Během této doby dochází přirozenou fermentací k rozkladu cukrů v kávových třešních, při kterém vzniká kyselina mléčná, oxid uhličitý a jedinečné aromatické sloučeniny. Odpoledne se černý plast na hodinu úplně otevře, aby kávové třešně získaly dostatek vzduchu a zabránilo se tak vzniku plísní. Po fermentaci se třešně plně otevřou a suší se na vyvýšeném africkém sušícím lůžku po dobu 15 dnů. Na tento proces přispělo celkem 452 pěstitelů zralými třešněmi.
- Nadmořská výška: 2.470 m n.m
- Zpracovatelská stanice: Raro