Výběrová káva Etiopie CH'IRE AMELI z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny melounu Cantaloupe, manga, lesních jahod a mléčné čokolády.
Pěstování kávy je významnou součástí etiopské kultury. Mycí a třídicí stanice byla založena v roce 2012 a přijímá kávu od 800 farmářů z okolí místní vesnice Ameli. U promytých a naturálních procesů probíhá neustálé zlepšování technik zpracování za účelem zvýšení kvality. Odrůda Heirloom se pěstuje v pololesních oblastech poblíž řeky Hamile ve vesnici Balo. Půda je bohatá, hlinitá a hnědá. Období sklizně je mezi listopadem a lednem. V kombinaci s mikroklimatem a každoročními srážkami přináší dlouhá doba zrání a naturální zpracování sladkou, květinovou, bohatou, hedvábnou a vyváženou kávu. Ch'ire Ameli se v početné konkurenci umístila na třetím místě v soutěži Ethiopia National Taste of Harvest roku 2015. Tím si získala pozornost pražírny Coffea Circulor a stala se stálicí v jejich pestré nabídce. Kombinace mléčné čokolády a ovoce doplněná o květinové aroma vás potěší nejlépe ve filtrované podobě.
- Farmář: 800 malých farmářů z okolí Ameli
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 2.000 m.n.m.
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)