Tahle Etiopka z oblíbeného kávového regionu Guji od světoznámých The Barn je bohatá a intenzivní kávička s tóny lesních borůvek, bergamotu a černého čaje. Po vychladnutí více vynikne chuť jahod a tropické ovoce. Tělo je plné a přesto svěží. Zkrátka ideální kafíčko na každodenní popíjení!
Farma Dambi Uddo je výjimečné místo, průkopnická fronta pro kávu, patřící ke kávové plantáži Guji Highland Coffee Plantation. Farma je pojmenována podle vysokého stromu, který hojně roste v divokém lese poblíž města Shakisso. Na počátku 20. století byla část lesa přeměněna na plantáže (150 hektarů). Ty si zachovaly agrolesnický systém, kde se vedle medu a dřeva pěstuje káva. Kromě rozmanitosti půd a druhů stromů se Dambi Uddo řídí přísnou environmentální etikou: práce se provádí ručně a nepoužívají se žádné chemické produkty.
Producent Wodessa Yachisi přispívá k blahu svých zaměstnanců a přilehlých okolních vesnic. Se sto padesáti pracovníky na sběru je tato farma velkým přínosem pro okolní komunitu. Investicemi do budoucnosti tohoto regionu byly nové silnice, dvě školy, bydlení, zdravotnictví a vzdělání. Pěstování ve stínu umožňuje třešním pomalu dozrávat a produkovat obzvláště vysokou hladinu cukru. Všechny zde pěstované kávy jsou ‚zahradní kávy‘, což znamená, že rostou divoce v lese, který se na pozemku farmy rozkládá, a jsou plně ekologické. Naturální metoda zpracování navíc kávě dodává její jedinečné sladké aroma.
- Nadmořská výška: 2.145 m n. m.
- Farmář: Wodessa Yachisi