Nabídněte si organickou promytou Etiopii Dhilgee Danche #1 od Candycane. Klasická čistá Etiopie slaďoučká po peckovém ovoci. Tato vynikající káva pochází z proslulého regionu Gedeb, známého svou výjimečnou kvalitou zrn a charakteristickými chuťovými profily. Pěstovaná ve vysokých nadmořských výškách, tato zrna těží z ideálního klimatu a úrodné půdy, což vede k živému a komplexnímu šálku plného broskví, meruněk a se závěrem po černém čaji. Každý doušek této kávy od cukroušů vás přenese do srdce Etiopie s touto ryzí africkou kávou.
Za svůj průzračně čistý charakter kávička vděčí promytému způsobu zpracování. To zaručuje včasné a dokonalé odstranění třešně z povrchu zrnka, a zabrání tak dodatečné fermentaci, díky čemuž je i jistější a bezpečnější metodou, než zpracování naturální, kde je větší prostor pro pochybení. Není to ovšem o tom, co je lepší a horší. Lahodné kávy vzejdou z obou metod. Promytá káva je ve výsledku lehká a čistá s čajovým dozvukem.
Tato káva pochází z třešní přibližně 400 malých pěstitelů poblíž Danche Washing Station. Danche je jedna ze tří stanic, které vlastní společnost SNAP Coffee. Stanice se nachází poblíž města Gedeb v regionu Chelbesa, Gedeo. Danche nakupuje třešně od přibližně čtyř set farmářů z okolí. Tamější farmy o rozloze 1 až 2 hektary leží v nadmořské výšce okolo 2300 m a cesta z farem do stanice trvá často až dvě hodiny. Díky vysoké nadmořské výšce probíhá sklizeň obvykle až později v sezóně ve srovnání s jinými regiony. Tato prodloužená doba zrání třešní významně přispívá k výjimečné kvalitě produkce. Třešně jsou sbírány ručně a místní farmáři začínají se sběrem třešní až v momentě, kdy dostanou znamení od Bohů. Jen tak prý zajistí, že třešně budou nejzralejší a plné chuti. Tak neváhejte, a nabídněte si tuto božskou nadílku.
- Nadmořská výška: 2300 m n. m.
- Sklizeň: 2024