Výběrová káva Etiopie DIKITU z české pražírny Pikola je charakteristická tóny jasmínu, borůvek a hořké čokolády.
Tato káva se zracováná na farmě Dikitu Anaerobic pomocí naturální anaerobní metody zpracování. Naturální metoda zdůrazňuje jedinečnou ovocitou chuť a kyselost této kávy z Etiopie. Abiyot Boru, vlastník stanice, kde se káva zpracovává, dodržuje přísné zásady kvality zpracování s důrazem na ochranu životního prostředí, což znamená, že například distribuuje zpět k zemědělcům hnojivo, vytvořené z vedlejších produktů zpracování a zajišťuje řádnou likvidaci jakýchkoliv dalších zbytků. Za dva roky, co je Abiyot majitelem, se postaral o velké rozšíření sušáren. Rovněž se pustil do různých sociálních prací, jako je výstavba silnic a poskytování úvěrových služeb pěstitelům před sklizní.
Zralé kávové třešně se po ruční sklizni omyjí a namočí. Při sušení Samuel nejprve vysuší kávové třešně na terase na slunci, než je přesune na zastíněné sušicí stoly. Tam jsou třešně ponechány procesu sušení, dokud není zajištěno patřičné úrovně vlhkosti. Při tomto procesu jsou třešně neustále převraceny, aby byly prosušeny rovnoměrně. Zároveň právě v této fázi probíhá ta největší kontrola kvality a nadále se třešně připravují na export.
- Farma: Dikitu Anaerobic
- Nadmořská výška: 1.900 - 2.300 m.n.m.