Výběrová káva Etiopie DJ'UDJE z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny zeleného hroznového vína, máty, třešní Rainier, meruněk, jasmínu a medu.
Daye Bensa je zpracovatelská stanice, do které přispívá 563 farmářů z okolí. Pro stanici Daye Bensa je sledování jejich mikrolotů nesmírně důležitá. Vedou proto velmi pečlivě knihu záznamů. Když přijde sklizeň, všechna zrna se třídí podle vesnic a mikroregionů a jejich zpracování probíhá odděleně. To je klíčem k zajištění nejvyšší úrovně kvality. Daye Bensa se taky intenzivně věnuje místní komunitě. Systém odměn za kvalitu, konzistenci a množství pomáhá vylepšovat místním farmářům příjmy a životní úroveň. Zaměřují se také na vzdělání a spolupracují s ředitely škol ve vesnicích obklopujících farmu a poskytují jim prostředky na školní potřeby pro studenty. Proces zpracování zahrnuje zadržování kávy v klimaticky řízených fermentačních nádržích po odstranění slizu z kávových zrn. Vzhledem k použití menšího množství vody má tento proces vysoké ambice přilákat další výrobce, protože je šetrný k životnímu prostředí.
- Farmář: Daye Bensa Affiliated Farm
- Oblast: Sidama
- Zpracování: Modulovaná suchá fermentace
- Nadmořská výška: 2000 - 2400 m n.m.
- Odrůda: Heirloom
- Aroma: Bergamot, čerstvá máta, med
- Acidita: Mandarinka, limetka
- Cuppingové scóre: 89.25
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)