Terres de café přicházejí s novou lahodnou Etiopií na filtr. Tato káva je krásně ovocná a hodí se na každodenní kafíčko. Legendární Bombe v sobě ukrývá chuť liči, třešní, kakaa, švestek a likéru Cassis.
Tento lot pochází od p. Dukaleho, který vede proslulý zpracovatelský závod Bombe. Bombe leží v krásném prostředí s perfektními podmínkami po pěstování kávy. DWD kooperativa spravuje různé zpracovatelské stanice v regionu Sidama. Ta, odkud pochází káva Bombe, se nachází v malé vesničce, po které nese název. Ležící ve vysoké nadmořské výšce kolem 1950 m n. m. Tato stanice se jmenuje Wax General Trading. Zde je DWD schopno připravit kávy zpracované promytou i suchou metodou, stejně jako některé „vzácné” šarže zpracované anaerobní fermentací. Všechny procesy jsou pečlivě provedeny. Třešně pocházejí od pěstitelů žijících v blízkém okolí.
Pan Dukale se narodil v oblasti Bensa v regionu Sidama rodičům pěstujícím kávu. V raném věku byl obchodníkem s cukrovou třtinou, později začal sbírat kávu z okolních vesnic. Na konci 80. let otevřel první zpracovatelskou stanici „Awraja a jeho rodina” v Daye Bensa. Awraja byla jeho přezdívka, která v té době doslova znamenala „zóna’’, protože byl slavným volejbalovým hráčem reprezentujícím administrativní oblast zvanou Bensa Awraja/Zóna provincie Sidama během režimu Derg. V současné době má kolem 16 stanic na zpracování kávy v oblastech Sidama, Gedeo a West Guji. Na stanici se převážně produkují kávy zpracováním „washed“ a „natural“. Jedinečné výsledky však přineslo anaerobic-natural zpracování, které jsme pro vás vybrali.
- Nadmořská výška: 2000 m n. m.