Duwancho v nabídce od Beansmith's rozhodně nevidíte poprvé a jako tradičně jde o opravdu speciální Etiopku. Svůj název dostala podle ovoce, které v této oblasti hojně roste. Mikrolot pochází z oblasti Keramo a byl nazván kvůli neuvěřitelně ovocnému profilu šálku, který má. Najdete v něm čerstvé jahody a mango doprovázené jemným tělem černého čaje s mátou.
Na zpracování tohoto lotu přispělo 279 členských farmářů Daye Bensa z oblasti vesnice Keramo. Celý mikrolot, stejně jako mnoho dalších společnosti Daye Bensa, je vyráběn v malých, omezených množstvích, což umožňuje v tomto případě skutečně upřednostnit kvalitu před objemem. Jakmile je káva přijata na promývací stanici, je roztříděna podle kvality a hustoty. Od zralých třešní se oddělí plovoucí třešně (nedozrálé třešně). Zralé třešně se poté přesunou na africké vyvýšené záhony a suší se 13-15 dní. Káva se na lůžkách otáčí každých 15 minut, aby se zajistilo rovnoměrné sušení, což vede ke stálé kvalitě.
Tato káva k nám přichází ve spolupráci s vývozcem Daye Bensa. Společnost Daye Bensa je do značné míry zaměřena na místní komunitu, cílem je poskytovat pěstitelům dodatečné bonusové platby na základě objemu, kterým přispívají do svých mikrodávek na stanici, a rok co rok odměňuje své pěstitele za konzistentní objem i kvalitu. Sledovatelnost je při produkci mikrolotů nesmírně důležitá.
- Nadmořská výška: 2100 - 2200 m n. m.
- Farma: Daye Bensa
- Acidita: Střední