Nová naturální Etiopie od nezbedných jezevčíku, The naughty dog. Parádní kávička na vhodná na filtrovanou kávu. V chuti najdete broskvové Haribo bonbony, medové plástve, nugát a vše doplňuje rumová dochuť. Vyzkoušejte tuto kombinaci ve svém šálku i vy!
Tento mikrolot byl pojmenován po místním ovoci, neboť ho svou plnou ovocností káva připomíná. Káva je vybrána od 279 členů Daye Bensa, farmářů z okolí vesnice Keramo. Celé zpracování po sklizni začíná samozřejmě tříděním dle hustoty zrn a prvním zbavením se vadných či nedozrálých kávových třešní. Poté je káva uložena na africké postele na dobu 13 až 15 dní. Zde je za každou takovou „postel“ pak zodpovědný konkrétní pracovník, který zrno pravidelně obrací, aby se dosáhlo opravdu konzistentního sušení. Každý lot je tu přísně sledován aby nedošlo k záměně, dohledatelnost každého zrnka ke konkrétní sklizni (lotu) je tu velmi důležitá a přesná. Kvalitu je tak možno přesně ověřovat a udržovat na nejvyšší úrovni.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 2100 - 2200 m n. m.