Etiopie Galeh byla zpracována naturální metodou a jedná se o mikrolot z mikroregionu Galeh. Káva je známá svou charakteristikou, která je pro etiopské poměry velmi typická. V kávě můžete cítit černý čaj a grep. Užijte si tuto kávu i vy.
Z celkové populace Etiopie je závislých na kávě až 20% obyvatelstva. Přibližně 15 milionů obyvatel kávu pěstuje a zbývajících sto tisíc, je součástí celého procesu od sběru, zpracování, zásobování, vývozu až po prodej surových kávových zrn. V roce 2014 byla Etiopie 5. největší zemí v produkci kávy na světě a současně největším producentem v Africe.
Sara Morrocchi se o Limmu Kossa poprvé dozvěděla ještě v době, kdy pracovala pro Sustainable Harvest. Zaujala ji vzácná kombinace vlastností. Soukromá specializovaná kávová usedlost, která může přímo vyvážet a kterou vede muž známý svým nadšením a poctivostí v místní komunitě, Gidey Berhe Retta. Gideyho přítel Abiy Ashenafi, který zastupuje Limu Kossa v zahraničí shodou okolností žil v Haagu, takže když se Sara přestěhovala do Holandska, znovu se spojili a sešli se na kávě v Coffee Bru. Brzy bylo jasné, že mluví stejným jazykem, pokud jde o kvalitu kávy, rozvoj komunity a přímé zapojení pražíren.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1840 - 2130 m n. m.