Představte si kávu, která ve vašich ústech rozehraje poutavou melodii smyslů. Zrnka z oblasti Sidamo, vypěstovaná ve vysoké nadmořské výšce 2400 m n. m., upražená v českobudějovickém Kmenu, přinášejí výrazné tóny citronového čaje, které se snoubí s lahodnými akcenty broskvového kompotu a mangového džemu. Tato káva z farmy Gango Village je skutečnou lahůdkou pro každého příznivce filtru.
Díky vysoké nadmořské výšce kávovníky rostou pomaleji a v chuti se více projevuje sladkost a přirozená acidita. Farmáři kávu zpracovali naturálně a to znamená, že nechali celé kávové třešně sušit na slunci na afrických postelích. Za pravidelného obracení ji sušili po do dobu 14 dní a zrnka tak získala sladkost z dužiny kávových třešní. Odrůdy 74112 a 74110 byly speciálně vyšlechtěné v sedmdesátých letech tak, aby byly odolné vůči škůdcům napadajícím kávovníky. Číslo 74 na začátku odkazuje na rok, kdy byly odrůdy vyšlechtěny.
Anaerobní zpracování - po sběru jsou kávové třešně pečlivě vybrány a následně umístěny do hermeticky uzavřených nádob - plastové barely či Grainpro pytle, kde probíhá fermentace bez přístupu kyslíku (anaerobní prostředí). Tento proces umožňuje třešním fermentovat vlastními enzymy, což vede k rozkladu některých sloučenin a vytváří unikátní chemické reakce uvnitř. Anaerobní fermentace zintenzivňuje obvyklé chutě a aroma kávy a přináší nové struktury bohatosti a komplexnosti do jejího profilu. Po dokončení anaerobní fermentace jsou kávové třešně rozloženy na sušicích stolech a nechávají se sušit na slunci. Během tohoto procesu bobule dále fermentuje a posiluje svůj charakter.
- Nadmořská výška: 2400 m n. m.
- Farma: Gango Village