Zpracování této kávy dodává jedinečnou chuť. Odrůda kávových zrn je Heirloom, známá svými jedinečnými vlastnostmi a chutí. Najdete zde květinové tóny se sladkou chutí tropického ovoce, střední kyselostí, hedvábným tělem a tóny karamelu.
šťavnatostí a středně plným tělem. Region Yirgacheffe je známý pro konstantně kvalitní kávy s velmi jasným chuťovým profilem. Kávová zrna z této oblasti obvykle vynikají sladkým květinovým aroma, které přechází do chutí peckového ovoce. Slavná hora Naga Singage se tyčí nad stanicí, je obklopena řekou Wogida, která vytváří neutichající a přesto velmi uklidňující příval vody, přerušovaný pouze zpěvem Gedejských žen, které zde omývají kávové třešně. Aricha, jež byla v nedávné době obnovena, je mycí stanice, kde se shromažďují kávové třešně sesbírané z okolních hlubokých kávovníkových lesů. Toto magické místo představuje hlavní a velmi často i jediný finanční příjem pro okolní komunity.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na terroir. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně).
- Nadmořská výška: 1900 - 2200 m n. m.