Vychutnejte si jednu z nejvyhledávanějších kávových odrůd v její nejlepší formě. Potěší vás harmonií ovocných tónů černého rybízu, které doplňuje sladkost jahodového džemu a hroznového vína. Její aroma tvoří jemné květinové tóny zimolezu a tajemného ibišku. Dohromady tyto tóny tvoří komplexní a vyvážený šálek, který vás zcela jistě přesvedčí o tom, proč je tato odrůda tolik vyhledávaná.
Gesha Village Estate je inspirativní projekt Adama Overtona a Rachel Samuelové, realizovaný s pomocí mnoha talentovaných jedinců. Kávová farma se nachází v blízkosti lesa Gori Gesha v daleké západní Etiopii. Toto místo, je považováno za místo původu linie Gesha. Oblast Surna (pojmenovaná podle pastevecké, etnické skupiny, která obývá nížiny směrem na jihozápad) se nachází v jižní části vesnice Gesha a nabízí úchvatný výhled do údolí.
V roce 2011 začali Adam a Rachel budovat 500 ha kávovou farmu s jedinou vizí — produkovat nejlepší kávu na světě. Po vyčerpávajícím hledání vybrali lokalitu statku na základě svých přísných kritérií, kterými byly nadmořská výška, dostatek srážek, teplotní průběh, bohatá panenská lesní půda, staré stromy a existující kávový ekosystém.
Ačkoliv je odrůda Gesha (Geisha) často spojována s Panamou, ve skutečnosti se zde začala pěstovat v 60. letech minulého století. Původ této odrůdy nacházíme v horách v okolí jihozápadního města Gesha v Etiopii, kde byla tato odrůda objevena ve 30. letech 20. století. Stromy Gesha rostou vysoko a lze je rozeznat podle krásných a podlouhlých listů. Kvalita této kávy se může výrazně zlepšit, pokud se pěstuje v extrémně vysoké nadmořské výšce. Tato odrůda nastartovala revoluci v kávě — kupci se začali vydávat do Etiopie za jejími nezaměnitelnými tóny. Gesha 1931 pochází z lesů poblíž městečka Gesha, kde divoce roste stejně, jako před 93 lety. Její název odráží místo a rok, kdy ji nasbírali vědci, kteří se vydali na výzkumnou expedici do Etiopie, aby katalogizovali její kávové odrůdy.
Tato káva byla zpracována anaerobní fermentací v kontrolovaném prostředí. Jedná se o metodu, která patří mezi ty nejvíce oblíbené a už dávno se nejedná o metodu experimentální, ale pevně zasazenou mezi kávové producenty. V tomto konkrétním případě se čerstvě sklizená kávová třešeň fermentuje uvnitř cementové nádrže v prostředí s omezeným obsahem kyslíku a poté se suší přirozeným procesem ve stínu.
- Nadmořská výška: 1 940 - 2 020 m n. m.