Tuto kávu z dílny japonské pražírny Takamura Coffee Roasters si rozhodně nebudete chtít nechat ujít. Tato naturálně zpracovaná kávička z Etiopie v šálku nabízí šťavnaté aroma broskví a hroznové šťavy společně se závěrem připomínající červené víno. Je to dokonalá volba pro všechny milovníky kávy, kteří si chtějí užít ten pravý zážitek.
Mycí stanice Anasora se nachází ve stejnojmenné vesnici, která je součástí slavné kávové oblasti Guji a je známá svými fantastickými kávami. Plantáže se nacházejí v nadmořské výšce od 1 700 do 2 300 metrů nad mořem, což způsobuje pomalejší zrání kávových třešní, protože teploty jsou nižší a třešně mají více času na vývoj. Až do roku 2018 se veškerá káva na této farmě zpracovávala naturální cestou, ale díky nedaleké řece Turo padlo rozhodnutí produkovat také promývané kávy, a tak se začalo využívat vody z řeky a postavila se mycí stanice. To vše přináší jedinečný profil šálku, který můžete najít pouze v Etiopii. Kávu si oblíbíte především pokud máte rádi ovocnější sladké kávy s střední aciditou.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1700 - 2300 m n. m.