Výběrová káva Etiopie GUJI URAGA ze slovenské pražírny Goriffe Roastery je charakteristická tóny nektarinek, mandarinek a cukrové třtiny.
Vodní mlýn neboli zpracovatelská či promývací stanice Uraga skupuje kávové třešně od farmářů z přilehlého regionu. Stanice se nachází v regionu Guji, který byl kdysi součástí Yirgacheffe, ale kterého mikroklima produkuje takovou jedinečnou kávu, že byl odčleněný jako samostatný region pěstování výběrové kávy.
Tento lot je zpracovaný uhličitou macerací, technologií inspirovanou výrobou vína. Stejně jako anaerobní fermentace i uhličitá macerace obvykle probíhá v uzavřeném prostředí. I když jde o podobnou metodu, hlavním rozdílem mezi anaerobní a uhličitou fermentací je je, že anaerobní vyžaduje prostředí bez obsahu kyslíku. Naopak uhličitá fermentace vyžaduje prostředí, do kterého se právě oxid uhličitý přidává uměle.
- Producent: Několik drobných farmářů
- Nadmořská výška: 2.000 m.n.m.