Playground pražírna z Německa přináší výjimečný zážitek z kávy GUJIRA. Tato výběrová káva se vyznačuje intenzivními ovocnými tóny jahod a malin, které potěší každého milovníka sladkých a osvěžujících chutí. Speciálně upražená pro pour over, kávovary na filtrovanou kávu, Aeropress nebo french press, Gujira poskytuje dokonale vyváženou chuť. Při jejím pití si budete připadat jako na procházce voňavým lesem!
Gujira pochází z oblasti Guji v Etiopii, známé pro své ideální podmínky pro pěstování výjimečné kávy. Zdejší farmáři využívají tradiční metody a péči, které se promítají do každého zrnka této kávy. Káva je vypěstována z odrůdy Heirloom, což je 100% Arabica, která je ceněna pro svou komplexnost a bohatost chutí. Pěstování v této oblasti, které kombinuje ideální a vysokou nadmořskou výšku, klima a půdní podmínky, zaručuje jedinečný chuťový profil, který ocení každý (i ten náročnější) milovník kávy.
Zpracování kávy Gujira je prováděno naturální metodou, známé také jako suché zpracování. Je jednou z nejstarších a nejtradičnějších metod zpracování kávových zrn, charakterizovanou minimálním použitím vody, což z ní činí udržitelnou a ekologickou volbu. Po sklizni se kávové třešně nechávají sušit celé na slunci, což může trvat několik týdnů, během nichž jsou třešně pravidelně otáčeny, aby se zajistilo rovnoměrné sušení a aby se zabránilo plesnivění nebo fermentaci. Kávové třešně jsou rozloženy na sušících postelích, často na afrických vyvýšených postelích, které umožňují dobré proudění vzduchu, a pravidelně se ručně otáčejí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Tento proces sušení může trvat 2 až 4 týdny, v závislosti na klimatu a počasí, během něhož třešně postupně ztrácejí vlhkost a cukry a další chemické látky z dužiny pronikají do zrna, což dává naturálně zpracované kávě její charakteristický sladký a ovocný chuťový profil. Po úplném vysušení jsou třešně převezeny do zpracovatelských stanic, kde je mechanicky nebo ručně odstraněna vysušená dužina a slupka.