Nenechte si ujít jedinečnou kávovou lahůdku od francouzské pražírny People Possession. Tato káva zpracovaná metodou honey společně s dvojitou fermentací se vyznačuje svým intenzivním a sladkým aroma banánového milkshaku společně se šťavnatým aroma marmelády a bílé broskve. Užijte si každý doušek této výjimečné kávy plného překvapení.
Stanice Halo Beriti je jednou z nejmladších v tomto etiopském regionu, byla totiž postavena v roce 2014. Tato farma také patřila k nejlépe hodnoceným producentům v prvním etiopském Cup of Excellence v roce 2020. Většina káv, které se v regionu Yirgacheffe pěstují, jsou původní odrůdy, označované jako Local landrace, nebo také Ethiopian heirloom. Další odrůdy pocházejí z Jimma Agricultural Research Centre (JARC), které je důležitým výzkumným centrem. Jejich snahou je poskytnout odrůdy, které budou méně náchylné vůči chorobám a zároveň zachovají její prvotřídní chuťovou kvalitu.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1950 - 2150 m n. m.