Výběrová káva Etiopie HALO WX z norské pražírny a výzkumné kávové laboratoře Coffea Circulor je charakteristická tóny borůvek, citronu, žlutých švestek a toffee.
Etiopské třešně pro tento lot ručně sbírají obětaví drobní pěstitelé, kteří žijí a pracují v okolí družstva a mycí stanice Halo Beriti. Mycí stanice se rozkládá na ploše 4,8 hektaru a má kapacitu pro příjem kávových třešní od více než 1 000 drobných pěstitelů. Pro tuto konkrétní šarži se kávové třešně odebírají od menšího množství pěstitelů, díky čemuž jsou jedinečnější a konzistentnější, což vede k vyšší kvalitě.
Všechny třešně procházejí tradiční etiopskou 18-20hodinovou promytou fermentací v závislosti na klimatické konzistenci. Třešně se později suší v pergamenu a poté jsou připraveny k vývozu.
- Nadmořská výška: 2000 m n. m.
- Velikost lotu: 60 kg
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)