Pražírna Doubleshot přichází s jedinečným zážitkem v podobě kávy Etiopie Hamasho, která okouzlí každého milovníka výběrové kávy. Tato káva je specifická svou exotickou chutí, v níž dominují šťavnaté tóny lesního ovoce a intenzivní květinová aromatika s jiskrnou aciditou. Každý doušek přináší příjemnou kombinaci šťavnatosti a květinových tónů, které vytváří jedinečný zážitek, jenž ocení nejen znalci, ale i ti, kteří teprve objevují kouzlo výběrové kávy.
Etiopie Hamasho pochází od farmářů z okolí vesnice Hamasho v regionu Bensa, který se díky specifickému klimatu a nadmořské výšce stává novým středobodem produkce výběrové etiopské kávy. Kávová zrnka jsou zpracovávána v místní zpracovatelské stanici Hamasho, jedné ze 71 stanic, které vlastní exportérská firma Daye Bensa. Tento rodinný podnik, založený bratry Asefou a Mulugetou Dukamo, nyní vede hlavně Kenean, syn jednoho z bratrů, a je známý svou produkcí nejlepších naturálních káv v Etiopii. Jejich kvalitu dokládá i úspěch na Cup of Excellence, kde Daye Bensa získala v roce 2022 druhé místo. Spolupráce s Doubleshot pražírnou trvá již rok a přináší kávovým nadšencům bohatou, ovocnou chuť, která je výsledkem pečlivého pěstování a zpracování místních původních odrůd.
Káva Etiopie Hamasho je zpracována suchou metodou v závodě Hamasho, což jí dodává onu exotickou a šťavnatou chuť, kterou milovníci výběrové kávy tolik oceňují. Při tomto procesu jsou celé kávové třešně sušeny na slunci, což dodává výsledné kávě výraznou ovocnost a květinový charakter. Spolupráce pražírny Doubleshot s exportní společností Daye Bensa zajišťuje, že každé zrnko projde pečlivým výběrem a zpracováním, které zachová autentický charakter kávy z tohoto specifického regionu.