Výběrová káva Etiopie HAMASHO NX z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny borůvek, třešní, liči a jahod.
Producenti Hamasha žijí vysoko v horách Bombe a mají externí vztah s producentem Daye Bensou. Skupina out-grower se skládá z přibližně 1500 farmářů v různých částech pohoří a tito producenti dodávají kávu do Hamasho Washing Station. Daye Bensa je jednou z hlavních společností vyvážejících kávu v Etiopii a vyváží přímo ze svých vlastních farem přidružených farmářů a spolupracovníků. Daye Bensa spolupracuje s různými komunitami pěstitelů, od kterých dostávají třešně, a spolupracují s několika mycími stanicemi v oblasti Bensa Sidamo.
Zkratka NX znamená, že se jedná o naturální kávu. Na začátku se třešně namáčejí. Třešně které plavou jsou zralé. Tento postup odstraní přezrálé a nedozrálé třešně a poté se přemístí do afrických vyvýšených záhonů k sušení po dobu 14 až 18 dnů. Třešně se loupou a poté se přepravují do Addis ke konečnému třídění.
- Nadmořská výška: 2230 m.n.m.
- Cuppingové skóre: 91,25
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)