Výběrová káva Etiopie HAMBELA ze slovenské pražírny Goriffee Roastery je charakteristická tóny nektarinky, vanilky a jasmínu.
Tato bio káva je jedinečná tím, že pochází z jediné integrované farmy, která vlastní vodní mlýn, zpracovatelskou stanici a kávovníky (Hambela). Většina káv z této země pochází z vodních mlýnů nebo družstev malých farmářů a prodává se jako komunitní šarže. Hambela patří rodinné firmě METAD Agricultural Development. Pozemek, na kterém stojí, byl po druhé světové válce darován Muluemebet Emir, první africké pilotce. Její potomci stále spravují farmu, Aman Adinewa vede METAD.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1900 m n. m.
- Farma: Hambela