Výběrová káva Etiopie HARU z britské pražírny UE Coffee Roasters je charakteristická tóny manga, jahod a ananasu.
Mycí stanice Hafursa Haru se nachází nedaleko města Yirgacheffe, nedaleko hranice se zónou Oromia. Samotná oblast má něco přes 195 tisíc obyvatel, z nichž pouze 8 % tvoří obyvatelé měst. V mycí stanici je 12 standardizovaných fermentačních nádrží a více než 160 sušících lůžek. To umožňuje rychlou obrátku při zachování sledovatelnosti šarží, což je něco, co se s otevírajícím se obchodem stává v Etiopii stále více součástí zpracování. Samotné odrůdy se často označují jako dědičné, avšak vysoká genetická rozmanitost znamená, že to, co je dědičné v jedné oblasti, není zárukou stejných vlastností jako dědičné odrůdy z jiné oblasti. Kumie (kurume, kudhume) je často označována jako Yirgacheffe nebo typ Yirgacheffe a je to poměrně malé zrníčko, zatímco Dega je více rozšířený a Wolisho typický pro vysočinu.
Kávu do promývací stanice přiváží mnoho drobných pěstitelů, kteří žijí v okolí. Třešně se ručně sbírají, aby se odstranily všechny nápadné vady, a poté se přenesou na vyvýšená sušící lůžka, kde se suší přibližně 21 dní. Po usušení se káva vyloupne, aby se odstranila slupka, a poté se uskladní, než se odveze do Addis Abeby, kde se třídí, třídí a vyváží.
- Pěstitelé: drobní farmáři
- Nadmořská výška: 1995 - 2020 m n.m.