Etiopie HYDRO HONEY z pražírny DAK Coffee Roasters je etiopská lahůdka. Odrůda Heirloom obohacená o novou vrstvu chuti unikátním honey zpracováním! A jakoby to nestačilo, zrnka si prošla ještě aerobní a anaerobní fermentací. Výsledkem tohoto komplexního kávového procesu je šálek plný ovoce, evokující například mandarinky, žluté švestky nebo grep.
Danche je jedna ze tří stanic, které vlastní společnost SNAP coffee. Stanice se nachází poblíž města Gedeb v regionu Chelbesa, Gedeo. Danche nakupuje třešně od cca čtyř set farmářů z okolí, kteří díky úrodné půdě a dobrým zemědělským metodám produkují větší množství kávy. Farmy o rozloze 1 až 2 hektary leží v nadmořské výšce okolo 2300 m a cesta z farem do stanice trvá často až dvě hodiny. Díky vysoké nadmořské výšce probíhá obvykle sklizeň až později v sezóně ve srovnání s jinými regiony. Tato prodloužená doba zrání třešní významně přispívá k výjimečné kvalitě produkce.
Tento speciální přípravek od Danche byl fermentován celkem 48 hodin, jak aerobně, tak anaerobně. Zralé červené třešně jsou sbírány a hodnoty koncentrace cukru jsou měřeny digitálním refraktometrem (Brixova stupnice). Třešně jsou následně tříděny ve vodních nádržích, kde jsou defektní a plovoucí třešně odstraněny, přičemž se používá separace podle hustoty. Specifické zpracování začíná nejprve sušením třešní po dobu 48 hodin na zastíněných sušicích postelích, než jsou omyty. Plastová nádrž, která se používá pro fermentaci, je vykuřována olivovými dřevy a medovými usazeninami (sefef), které jsou následně zchlazeny vodou. Třešně jsou fermentovány v této nádrži po dobu 48 hodin, přičemž 24 hodin probíhá aerobní fermentace a dalších 24 hodin anaerobní fermentace. Po fermentaci jsou třešně vráceny na zastíněné sušicí postele, kde se suší přibližně 25 dní.
Nadmořská výška: 2300 m n. m.