Tato káva uspokojí každého, kdo dychtí po šálku plném ovocné, lahodné kávy. Očekávejte ovocnou harmonii plnou džemovitých tónů lesního ovoce, sladkostí Limoncella a osvěžujícím podtónem mangového sorbetu.
Mustefa Abakeno hospodaří na 18 hektarech poblíž Agaro v oblasti Jimma v západní Etiopii. Farma leží ve výškách více než 2 000 metrů nad mořem a je osázena odrůdami vybranými z nedalekého výzkumného centra Jimma. Polovina kávy se zpracovává za mokra a polovina se suší jako přírodní. Mustefa exportuje svou kávu přímo kupujícím, což je v Etiopii relativně nový přístup. Zřídil malou promývací stanici, kde zpracovává kávu ze své farmy.
Mustefa nedávno získal druhou mycí stanici, Kabiru, na příjem třešní od místních producentů. Kvůli jemným rozdílům v umístění a mikroklimatu nyní Beshasha (původní mycí stanice) téměř výhradně zpracovává promyté šarže, zatímco Kabira, která má více prostoru pro sušící lůžka, je vhodnější pro zpracování přírodní metodou. Šarže je tedy pojmenována podle mycí stanice, kde je zpracovávána.
Mustefa spolupracuje se společností Falcon Specialty Coffee (která spolupracuje s dalšími malými producenty). Tato společnost podporuje producenty při výběru třešní, sušení a řízení farem. V roce 2021 rozšířil tým společnosti Falcon Addis Abeba o agronoma Haruna. Harun se během této poslední sklizně zaměřil především na školení a podporu Mustefy a místních zemědělců. Harun zlepšoval procesy na promývací stanici: instaloval stínící sítě, které zakrývaly sušící lůžka v nejteplejších hodinách dne; označoval denní loty, aby byly odděleně a sledoval obsah vlhkosti během celé fáze sušení, čímž zajistil rovnoměrné sušení před sestavením lotů.
Tato šarže je zpracována naturální metodou a třešně se před sušením na afrických záhonech omyjí a nechají plavat, aby se tak oddělila defektní zrna. Po sběru se kávové třešně rozprostřou v tenké vrstvě k sušení na slunci. Někteří producenti využívají betonové podlahy, jiné plody suší na tzv. afrických postelích. Jsou vyvýšené a umožňují lepší proudění vzduchu, čímž urychlují proces sušení. Třešně se musí pravidelně obracet jako prevence plísní a zahnívání. Po vysušení se mechanicky očistí zrnka od dužiny se slupkou a následně je káva připravena na export.
- Nadmořská výška: 2 000 - 2 100 m n. m.