Nemůžete se rozhodnout, jaká zrnka vybrat, aby chutnala všem doma nebo kolegům v práci? Kafe kafe je ideální volba do automatických a pákových kávovarů, domů i do kanceláře. Pokud hledáte “prostě kafe”, které bude chutnat dobře s mlékem, ale nezklame ani milovníka černé kávy, pak budou tahle zrnka tím správným společníkem. Šálek kávy z těchto zrnek v sobě skrývá plné krémové tělo, čokoládové tóny a sladkost zralého ovoce. To stojí za to, prohnat tyto zrnka každým espresso kávovarem!
A proč káva právě z Etiopie? Pražiči z budějovické pražírny Kmen chtěli kávu konzervativnější, sladkou, plnou, do čokoládových tónů, ale zároveň v ní objevit i svěží ovoce a lehce květinové aroma. Etiopie jsou kávy s krásným ovocným chuťovým profilem, které přináší do šálku to nejlepší ze svého původu. Naturální zpracování a lehce tmavší pražení dodává kávě sladké plné tělo. Tato konkrétní kávička pochází z farmy Fahem v jižní Etiopii. Ve Fahemu se pěstuje několik různých kultivarů, ale produkují hlavně kultivary 74110 a 74148. Tyto kultivary se sbírají a míchají dohromady, aby se docílilo co nejkomplexnější chuti.
Tato šarže je zpracována naturální metodou a třešně se před sušením na afrických záhonech omyjí a nechají plavat, aby se tak oddělila defektní zrna. Po sběru se kávové třešně rozprostřou v tenké vrstvě k sušení na slunci. Někteří producenti využívají betonové podlahy, jiné plody suší na tzv. afrických postelích. Jsou vyvýšené a umožňují lepší proudění vzduchu, čímž urychlují proces sušení. Třešně se musí pravidelně obracet jako prevence plísní a zahnívání. Po vysušení se mechanicky očistí zrnka od dužiny se slupkou a následně je káva připravena na export.