Vítejte v úchvatném světě etiopské kávy. Tato káva, vypěstovaná na malých farmách v oblasti Sidama, Bensa, je mistrovským dílem, které si zaslouží vaši pozornost. Je pražena tak, aby vynikly květinové tóny. Ty se začínají uvolňovat ihned po prvním praskání zrna. Ivica Cvetanovski z Coffea Circulor vkládá do pražení svou vášeň a um, aby zvýraznil chutě meruněk, zelených jablek a melounu cantaloupe, zatímco zachovává důležitou sladkost a integruje hravou aciditu, vytvářející dlouhotrvající vzpomínky.
Finca Daye Bensa, domov některých z nejuznávanějších etiopských káv, přináší každoročně konzistentní sklizně. Farmáři z oblasti Keramo přepravují svou kávu do zpracovatelské stanice Daye Bensa, kde se od roku 2017 zpracovává káva, původně zpracovávaná ve vesnici Shantawene. Daye Bensa spolupracuje s různými komunitami farmářů, od nichž odebírá kávové třešně a pracuje s několika promývacími stanicemi v oblasti Bensa Sidamo. Díky ohromujícím nadmořským výškám až 2 300 metrů jsou zrna velmi hustá, s vysokým obsahem menších velikostí (většina kávových zrn má velikost 13-14).
Keramo Washed se tradičně mokře fermentuje po dobu 36 až 72 hodin. Následuje sušení na afrických postelích s čistými plastovými sítěmi a fóliemi po dobu 10 dnů, aby se snížila vlhkost na 11 %. Postele jsou kryté během nejteplejších hodin dne, aby se zabránilo nadměrnému vysušení. Díky pečlivému zpracování a inovativním fermentačním postupům nabízí tato káva výjimečné aroma s bergamotem a karamelovými tóny a chutí meruňky, kantalupu a zeleného jablka, s bohatým a hladkým tělem.
- Nadmořská výška: 2300 m n. m.