Etiopie KOKOSA WX

od Coffea Circulor

5.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Coffea Circulor
Země původu
Etiopie výběrová káva Etiopie
Region
Sidama
Odrůda
Heirloom
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Jahody, Karamel, Papája, Vodní meloun
Cuppingové skóre
88,5/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Etiopie KOKOSA WX z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny papáji, jahod, vodního melounu a karamelu.

Tato káva se zpracovává v oblasti Sidamo na hoře Kokosa ve výšce 2.000 metrů nad mořem. Kávové třešně se sbírají pouze ručně, poté se umývají v mycí stanici Bensa a zpracovávají se v Addis Abebě. Skupina Moplaco monitoruje všechny zásadní kroky, aby zajistila vždy nejvyšší standardy. Skupina Moplaco se sídlem v Addis Abebě je lídrem v oblasti vývozu kávy a také spravuje místa ve venkovských oblastech a sleduje veškerou přípravu kávy. Tuto společnost založil v roce 1972 Yannis Georgalis, kávový profesionál třetí generace, který se během druhé světové války přestěhoval z Řecka do Dire Dawa, Harrar. Heleanna převzala otěže společnosti exportující kávu jejího zesnulého otce v roce 2008. Od té doby společnost rostla exponenciálně: skupina Moplaco je referenčním bodem v mnoha aspektech, jako je zemědělství, vývoz a zpracování.

Káva prošla tzv. promytou metodou zpracování a tzv. "keňským procesem". Tento proces byl inspirován postupy suché fermentace v Keni, za účelem zachování vody v kávě. Zrnka jsou zbavena dužiny a poté dvakrát fermentovány v cementových tancích po dobu 72 hodin. Následně se zrna nechají sušit na slunci na vyvýšených záhonech, kde se pravidelně otáčejí, aby se vysušila rovnoměrně a dokud jejich vlhkost neklesne na přibližně 12 %.

  • Nadmořská výška: 1.950 - 2.150 m.n.m.
  • Producent: drobní farmáři

Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"

  • 20g kávy + 300g vody
  1. nálev 100g vody po dobu 20 sekund
  2. v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
  3. v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
  4. konec v 3:00
  • na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
MartinLobotka ověřený zákazník 10. Červenec
Doporučuje produkt
250g
Výrazná chuť
Neupcháva filter v60
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 20
Voda (g): 280
Teplota vody: 93
Mlýnek (nastavení): C2 - 18klikov
Proces:

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5792 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice