Výběrová káva Etiopie MAGLIÉ z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny meruněk, karamelu, medu a limetek.
Kávy v Etiopii jsou typicky sledovatelné na úrovni mycích stanic, kam drobní zemědělci - z nichž mnozí vlastní méně než 1/2 hektaru půdy a v průměru jen 1/8 hektaru - dodávají třešně podle váhy, aby obdrželi platbu za tržní sazbu. Káva je tříděna a zpracovávána do šarží, aniž by byly zachovány informace o tom, čí sklizeň kávy je v jakém sáčku nebo které šarži. Kávové třešně se nakupují a podle toho fermentují.
Procesy třídění a sušení jsou přesné. Omytá káva se obvykle zbaví dužiny ve stejný den, kdy se sbírá. Fermentace se provádí přes noc, než se kávové třešně omyjí. Sušení trvá 8–15 dní, než na slunečních paprscích na vyvýšených afrických záhonech dosáhne úrovně 11% vlhkosti. Kávové třešně jsou později shromážděny do pytlů GrainPro a připraveny k exportu. V roce 2018 etiopská vláda uvolnila vývozní předpisy, které umožnily soukromým mycím stanicím exportovat jejich kávu přímo kupujícím, což umožnilo snazší transakce a sledovatelnost. Dříve měli sběratelé kávy povinnost získat licence, aby mohli nakupovat ve svých konkrétních oblastech produkujících kávu, protože směli nakupovat pouze ze svých konkrétních oblastí.
- Farmář: Drobní producenti
- Nadmořská výška: 2.200 - 2.250 m.n.m.