Výběrová káva Etiopie MALAWO z pražírny Candycane Coffee je charakteristická tóny růže, mandarinky a medu.
Nová Etiopie Malowo je káva zpracovaná metodou yellow honey. V Etiopii není tato metoda příliš obvyklá, a proto je takto zpracovaná káva cennější. Z 15 pytlů, celkového množství tohoto lotu, se Candycanům podařilo získat 8. Takto zpracovaná káva v sobě spojuje to nejlepší z obou klasických zpracování (promytého a naturálního). V šálku se svěží acidita spojuje s ovocnou sladkostí mandarinek, květinovým aroma a medovou dochutí. Káva pochází z oblasti Shantawene v regionu Sidamo a její název Malawo je pojmenování medu v jazyce Sidama. Daye Bensa je zpracovatelská stanice, do které přispívá 563 farmářů z okolí. Při zpracování honey metodou se káva vyloupe pouze částečně a nechá se fermentovat a sušit jen v dužině. Stanice takto zpracovává pouze malé množství opravdu kvalitních mikrolotů. Pro stanici Daye Bensa je sledovatelnost jejich mikrolotů nesmírně důležitá. Vedou proto velmi pečlivě knihu záznamů. Když přijde sklizeň, všechna zrna se třídí podle vesnic a mikroregionů a jejich zpracování probíhá odděleně. To je klíčem k zajištění nejvyšší úrovně kvality. Daye Bensa se taky intenzivně věnuje místní komunitě. Systém odměn za kvalitu, konzistenci a množství pomáhá vylepšovat místním farmářům příjmy a životní úroveň. Zaměřují se také na vzdělání a spolupracují s ředitely škol ve vesnicích obklopujících farmu a poskytují jim prostředky na školní materiály pro studenty.
- Producent: Asefa Dukamo Korma
- Oblast: Bensa
- Zpracování: Honey
- Nadmořská výška: 2200 m. n. m.
- Odrůda: Heirloom
- Cuppingové skóre: 89