Výběrová káva Etiopie MARAKI z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny marakuji, vanilky a broskví.
Sidama je známá svými sladkými a ovocnými kávami. Zrnka kávy jsou husté v důsledku kratší vegetační sezóny vedoucí k jemným, texturovaným a tropickým kávám. Etiopie, rodiště kávy, je domovem více genetických druhů kávových rostlin než jakékoliv jiné místo na Zemi. Káva stále roste divoce a většina z ní je stále neobjevená. Veškerá káva pěstovaná v Etiopii je Arabica a nejméně 150 odrůd se komerčně pěstuje, přesto existují tisíce. Díky jejich obrovskému bytí byly označeny jako heirloom. V okrese Bensa, poblíž města Keramo, se Bensa rozkládá mezi 1 900 a 2 217 metrů. Třešně se sklízejí a dodávají z farem pěstitelů, kteří se nacházejí v nadmořské výšce v rozmezí 2 000 až 2 400 metrů.
- Producent: sdružení menších farmářů
- Oblast: SNNPR, Sidama
- Zpracování: suché (natural)
- Nadmořská výška: 200 - 2400 m n.m.
- Odrůda: Heirloom
- Cuppingové skóre: 91,5
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- 20g kávy + 300g vody
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)