Výběrová káva Etiopie MASĪTIKA z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny cukrového melounu, jahod, vanilky, mučenky, coly a broskví.
Kávové třešně jsou sklízeny členy rodiny a poté ručně tříděny, aby se odstranily nezralé a přezrálé třešně. V prvních dnech se káva suší v menší vrstvě, asi 3 až 4 cm. Po několika dnech vrstvy postoupí na 6-10 cm. Třešně jsou neustále míchány a během nejteplejších hodin dne jsou zakryty. To je za účelem ochrany třešní před intenzivním slunečním světlem. Tento proces se znovu opakuje v noci, aby byly chráněny před vlhkostí. Káva se suší 15 až 18 dní.
- Producenti: 800 drobných vlastníků
- Oblast: Yirgacheffe, Aricha
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1950-2150 m n.m.
- Odrůda: Heirloom, Kurume
- Aroma: Meruňky a mučenka
- Cuppingové skóre: 90,5