Výběrová káva Etiopie METAD z německé pražírny Wildkaffee Rösterei je charakteristická tóny broskví, jasmínu a pomeranče.
V roce 2013 založila rodinná organizace Metad asi 400 kilometrů jižně od Addis Abeby v Etiopii 30hektarovou farmu Chelchele. Organizace spolupracuje s přibližně 2000 místními pěstiteli kávy a jejich rodinami, kteří dodávají kávu do společnosti Metad. Třešně rostou v srdci oblasti Yirgacheffe, která je mezinárodně jednou z nejznámějších a nejkvalitnějších pěstitelských oblastí. Tato káva se pěstuje v nadmořské výšce téměř 2 000 metrů a v současné době ji pěstují obyvatelé vesnice Halo. Organizace zde také zřídila mycí stanici, což má vliv na zpracování a kvalitu kávových zrn.
Doporučená příprava této kávy v keramickém dripperu Hario V60:
1. Vložte filtr do dripperu a propláchněte filtr i šálek horkou vodou.
2. Do filtru nasypte 20g namleté kávy.
3. Krouživými pohyby nalijte 60ml vody o teplotě 95 °C a počkejte 30 sekund (fáze „blooming“).
4. Poté pomalu a plynule přidávejte 4krát 60 ml vody krouživými pohyby každých 20 sekund. Proces přípravy kávy by celkem neměl trvat déle než 2 minuty a 45 sekund.