S lahodnou kombinací kávy a medu přichází německá pražírna The Barn. V šálku kávy se také objevují tóny broskví a divokého horského medu. Po vychladnutí očekávejte rafinované květinové tóny bergamotu a zimolezu. Aroma je téměř tropické, zatímco jemná citrusová kyselost dodává kávě dokonalou rovnováhu.
Při vstupu na usedlost vejdete do nedotčeného lesa, kde káva roste divoce. Včely a ovocné stromy zajišťují bioversitu a nabízejí další příjem mimo období sklizně kávy. Ve výšce 2050 metrů nad mořem se nacházíme na etiopské vysočině, kde se střídají denní a noční teploty, které pomáhají vytvářet krásné chuťové profily. Dnes vede farmu Mustafa Mohamed Ali s pomocí svého bratra. Díky exkluzivnímu vztahu s The Barn a podpoře exportního partnera Belco se kvalita produkce Mohameda Aliho stále zvyšuje. Farma je nyní ekologicky certifikovaná a investice do školení pracovníků a zpracovatelské infrastruktury přinášejí ovoce. Projekt Waterfall, který je touto kávou podporován, pracuje v komunitách pěstitelů kávy na zajištění pitné vody, hygieny a vzdělávání. Od roku 2011 se jim podařilo vybrat více než 1 milion liber a změnit více než 50 000 životů v Nikaragui, Tanzanii, Rwandě, Vietnamu, Ugandě, Keni a Etiopii.
Medové zpracováníje v Etiopii stále vzácné, ale ovocná kvalita terroiru se k němu dokonale hodí. Čerstvě nasbírané třešně se fermentují a poté se rozmělní, aby se odstranila vnější slupka a plody, ale vrstva slizu zůstala neporušená. Zrna se pak suší na slunci na vyvýšených záhonech. Při sušení se sliz stává lepkavým, sladkým a zlatavým, což dalo tomuto procesu název.
- Nadmořská výška: 2050 m n.m.
- Producent: Mustafa Mohamed Ali