Etiopské kávy patří mezi ty nejoblíbenější napříč celým spektrem kávomilů. Voní po květinách a ovoci a v chuti jsou krásně lehké a svěží! Přesně taková je i Etiopie Mundayo. Očekávejte vůni bergamotu a jasmínu a šťavnatou chuť broskví a limetek. Tenhle exotický šálek kávy chutná skvěle teplý i vychladnutý.
Společnost Testi Specialty Coffee koupila promývací stanici AASH PLC v roce 2019 a začala spolupracovat s místními pěstiteli na výrobě špičkové výběrové kávy. Na stanici dodává kávu přibližně 750 místních drobných pěstitelů. Jejich farmy se nacházejí ve vysokých nadmořských výškách kolem (nebo nad) 1 900 m nad mořem. Většina farem je navíc standardně ekologická. Farmáři v Harraru obvykle používají velmi málo hnojiv a pesticidů, pokud vůbec nějaké.
Tato káva, vypěstovaná v Harraru, využívá oblíbený ovocný a vinný charakter, který se vyskytuje v kávách Harrar, a pomocí špičkového zpracování vytváří lahodnou, vysoce kvalitní kávu, kterou jinde nenajdete. Jelikož jsou farmy malé, většinu práce odvádí rodina. Farmáři selektivně ručně sbírají zralé červené třešně a dodávají je do mycí stanice AASH. Na stanici se také třešně vizuálně ručně třídí, aby se odstranily případné vady. Káva se fermentuje v nádržích po dobu 36 až 48 hodin a poté se promyje v čisté vodě. Tato metoda zpracování se nazývá promytá (washed). Pergamen se položí na vyvýšená lůžka, kde se usuší. Sušení pergamenu trvá přibližně 7 až 11 dní.
- Farma: Nensebo, West Arsi
- Nadmořská výška: 1 900 m n. m.