Výběrová káva Etiopie Nensebo z pražírny The Naughty Dog je charakteristická tóny čaje, pomerančových květů a nektarinek.
Refisa je mycí stanice v oblasti West Arsi, hluboko na jihozápadě Etiopie na okraji pohoří Bale Mountain a Harenna Forest odkud pochází také tato káva. Mycí stanici vlastní exportní společnost SNAP, která provozuje další tři mycí stanice v místní oblasti. Refisa pracuje s přibližně 400 farmáři, kteří denně doručují své třešně do mycí stanice ke zpracování. Fermentace trvá 72 hodin, káva se pak znovu třídí a pak se namočí v čisté vodě po dobu 2 hodin. Nakonec se na vyvýšených postelích suší na slunci a podrobuje se více třídění a čištění.
- Ethiopia Nensebo
- Region: Oromia, Refisa Nensebo, West Arsi
- Coffee farm: Refisa
- Odrůda: Wolisho a Kuruma
- Nadmořská výška: 1.900 - 2.070 metrů nad mořem
- Sklizeň: Leden 2020
- Zpracování: washed
- Chuťový profil: čajová a krásně ovocná, s vyšší kyselostí s chutí pomerančových květů, Earl grey a nektarinky.
- Je skvělá na filtr.
- Pražení: světlé
Ve sledu všech událostí se tým Kávových kurzů rozhodl pro další krok, malý projekt – pražírna The naughty dog. Možná si říkáte, proč Nezbedný pejsek? Pokud celý tým znáte, jistě dobře víte, že je všude doprovází jejich trpasličí jezevčíci. Takže to snad ani nešlo jinak, ale jezevčíka najdete na každém obalu.