Obsidian Star od mistrů kávové magie z australské pražírny Black Mass vás vezme na dobrodružství do exotických chutí Etiopie. Ať už na filtru nebo na espressu si můžete vychutnat magické tóny jahody a vanilky, které dají kávičce příjemné sladké tělo. To vše završí delikátní aroma ibišku. Prostě příjemný sladký filtr na každý den.
Káva pochází z malebného kraje Nensebo (okres Západní Arsi) jižně od hlavního města Etiopie, Addis Abeby. Nachází se zde zpracovatelská stanice Worka, která je ve světě výběrové kávy již poměrně známá pro své často až čajově čisté kávy s výraznou svěží aciditou. Majitel této stanice je také vývozcem kávy, takže má pod kontrolou velkou část dodavatelského řetězce. Svojí prací naplňuje rodinné poslání, které zdědil po otci a posouvá tak dědictví ve zpracovávání kávy v Etiopii o další generaci dál. Dnes je tak Worka jedna z nejoblíbenějších stanic v zemi a sklízí samé úspěchy.
U této kávy byla použita suchá (naturální) metoda zpracovaní. Kávové třešně, které dorazí na stanici, se ručně třídí a poté se ukládají na vyvýšená sušící lůžka v tenkých vrstvách. V prvních dnech se třešně obracejí každé 2 až 3 hodiny, aby se zabránilo nadměrnému kvašení a růstu plísní. V závislosti na povětrnostních podmínkách se o 4 až 6 týdnů později zrna převezou do Addis Abeby, kde probíhá konečné loupání, třídění a příprava na vývoz.
- Nadmořská výška: 2.020 m n. m.
- Producent: drobní pěstitelé