Parádní naturální Etiopie na filtr z kávové laboratoře Coffea Circulor je tu. Potěší každého milovníka afrických káv. V chuti najdeme samé dobroty. Maliny, jahody a ovocné žvýkačky, to prostě chceš! Užij si tuto kávičku i ty!
Oblast Sidama se rozkládá na úrodných vysočinách. S ročními srážkami 1 200 – 2 000 mm jsou podmínky pro pěstování a zpracování kávy považovány za ideální. Vysoká nadmořská výška také znamená, že má káva tendenci dozrávat pomaleji s pozdějším sklizňovým obdobím než ve zbytku Etiopie. Strom Odako (po kterém je tato káva pojmenována) je místem, kde se schází komunita Shantewene, aby vyřešila potenciální konflikty v této oblasti. Podobná tradice existuje i v jiných částech Etiopie. V závislosti na počasí se zrna suší 15 až 21 dní, dokud se obsah vlhkosti v kávových zrnech nesníží na 11,5%. Na každé jednotlivé lůžko je přiřazena jedna osoba, aby se zajistilo rovnoměrné otáčení třešní každých 15 minut. Káva je poté transportována do Addis Abeby, hlavního města Etiopie, kde se před exportem balí do pytlů.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 2000 - 2200 m n. m.