Výběrová káva Etiopie SAGARA ze norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny meruněk, jasmínu, karamelu, čaje Earl grey a žlutých švestek.
Producenti z této oblasti jsou obvykle menší farmáři s půdou mezi 0,5 a 3 hektary. Půda je obhospodařována organickým kompostem a často se nachází v původním lese. V této oblasti existuje kombinace odrůd, ale častěji se jedná o odrůdu 74158, což je výběr z výzkumného centra Jimma. Káva dodávaná do mycí stanice Sagara se fermentuje pod vodou a poté se promyje a umístí se na vyvýšené postele, kde se suší přibližně dva týdny.
- Farmář: Drobní producenti
- Oblast: Sidama
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1980 m n.m.
- Odrůda: Heirloom
- Aroma: Bergamot, Butterscotch
- Acidita: Citron
- Cuppingové scóre: 88.25
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)