Pražírna
19grams coffee
|
Země původu
![]() |
Region
Sidama
|
Odrůda
Heirloom
|
Použití
Espresso
|
Způsob zpracování
Medové (honey)
|
Chuťový profil
Černý rybíz, Javorový sirup, Švestky |
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
|
Metoda přípravy
Moka konvička,
Espresso
|
Parádní ovocná kávička ve verzi na espresso, je vhodná pro každého kávomila, který má rád africké kávy. 19grams přichází s novou honey Etiopií a v chuti najdete černý rybíz, švestky a javorový sirup. Ochutnejte ho i vy!
Káva pochází z farmy Daye Bensa Gatta a nachází se v srdci vesnice Shantawene, 10 km od města Daye, uprostřed přírodního lesa a původních stromů, o nichž se věří, že jsou staré více než 200 let. Farma je obklopena řekami, které vytvořily velmi úrodnou půdu. Jedna z nich stéká z kopců nad Karamem a odděluje tak vesnici Shantawene od Bombe. Asefa, jeho rodina a producenti už roky pracují na lepší sledovatelnosti kávy přechodem od regionálních šarží k drobným zemědělcům a vesnicím, stejně jako k jednotlivým mycím stanicím. Asefa získal certifikaci, která zajišťuje, že producenti obdrží garantovanou minimální cenu, která byla vyšší než průměr jako počáteční výdělek.
Metoda zpracování kávy honey představuje kombinaci obou metod - suché a promyté. Když se tato metoda správně podaří, výsledná chuť kávy je velice komplexní. V rámci tohoto zpracování kávy jsou známy i další podkategorie: yellow, red, gold, black nebo také white honey. Nespornou výhodou u metody Honey je její nízká náročnost na množství vody použité pro zpracování kávy. To, co nejvíce ovlivňuje výslednou chuť kávy kromě regionu, podnebí během pěstování a odrůdy, je její zpracování. U metody Honey záleží při zpracování na dvou základních faktorech. Prvním je množství ponechané dužniny a slizu na zrnu. Druhý rozhodující faktor ovlivňující kvalitu je délka sušení a sluneční intenzita během něj.
🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.
Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.