Výběrová káva Etiopie SHEWA z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny manga, pomeranče, broskví a jahod.
Blok Shewa Jibabu se nachází na severu, je pojmenován podle hory, která sousedí s farmami, které tvoří vesnici Gesha a odkud pochází mnoho farmářů. Stín farmy je agrolesnický systém s kombinací původních odrůd stínových stromů, půda je klasifikována jako panenský les. Teploty jsou stabilní mezi 9-30 ° C. Ve vesnici se nachází několik druhů ptáků, divočáků, jelenů, gepardů, buvolů, lvů, opic colobus, hyen, dikobrazů a králíků. Vesnice Gesha je rozdělena do osmi dílčích farem, které se označují jako bloky. Každá produkuje tři odrůdy (Gesha 1931, Gori Gesha a Illubabor Forest) a experimentuje s různými postupy při zpracování a fermentaci. Třešně odebrané z každého bloku jsou označeny, aby byl zaznamenán jejich původ a prostřednictvím sledovacího systému vyvinutého interně je každá třešeň sledována od mlýna až po export. Káva podstoupí celkem 18 až 30 dní sušení v zavedeném naturálním procesu v Gesha Village. Ve večerních hodinách se pro zvýšení průtoku vzduchu ke kávě používá parabolický plastový kryt.
- Farmář: Gesha Village
- Oblast: Bench Maji, Meanit Shasha Woreda, Shewa
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1973 - 2069 m n.m.
- Odrůda: Gori Gesha
- Aroma: Bergamot, jasmín, med
- Acidita: Tamarind, Kyselina vinná
- Cuppingové scóre: 92.75
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)