Tato etiopka, od samotného 'krále Guji', vykouzlí ovocnou symfonii pro vaše chuťové pohárky. Osvěžující tóny hroznů a limetky vytvářejí pikantní a osvěžující kombinaci. Harmonické tóny červených Jelly Beans dodávají šálku hravou sladkost.
Tato zrnka pochází ze zpracovatelské stanice Sookoo, kterou vede samotný 'Král Guji', Ture Waji. Ture a jeho bratr Assefa založili společnost Sookoo na konci roku 2018. Nachází se v Odo Shakiso v regionu Oromia (zóna Guji). Třešně pocházejí z okolních Kebeles (čtvrtí) a loty jsou pojmenovány podle Kebele, ve kterých se káva pěstuje (tato konkrétní pochází z kebele Shoondhisa).
Mikrolot tvoří dvě odrůdy — Gibirinna 74110 a Serto 74112. Obě pocházejí ze šlechtění Metu Bishari, které bylo provedeno v roce 1974 ve stejnojmenném lese v zóně Illubabor zemědělským výzkumným střediskem Jimma (JARC). Byly vybrány pro svou odolnost vůči chorobě Coffee Berry Disease, kterou způsobuje houba Colletotrichum kahawae. Nyní patří k nejrozšířenějším odrůdám v Etiopii.
Káva byla zpracována anaerobní metodou. Třešně jsou uzavřeny do plastových sudů, kde jsou 48 h fermentovány bez přístupu vzduchu. Následně jsou v tenké vrstvě rozprostřeny na africké postele, kde se suší. Sušení probíhá 15-20 dní, v závislosti na podmínkách. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 2 173 m n. m.