Tato etiopská kávička od Španělů z Astro Café nejen probouzí vaše smysly, ale také dobývá mimozemšťany svou skvělou sladkou chutí. V šálku můžete najít chuť žlutého ovocíčka s kakaem a omámí vás svým jemným květinovým aroma.
Většina producentů v Etiopii jsou drobní zemědělci a většina pokračuje v pěstování kávy tradičními metodami. Výsledkem je, že většina kávy se pěstuje bez použití chemických hnojiv nebo pesticidů. Káva se téměř výhradně pěstuje, sklízí a suší pomocí ručních systémů. Velká část kávy pěstované v Kaffa se pěstuje v kávových lesích uprostřed rozmanité směsi rostlin a zvířat. Kávové lesy nabízejí neuvěřitelné množství rozmanitosti. Stromy ve stejném lese – nebo dokonce hned vedle sebe – mohou být často různé odrůdy. Většina káviček pěstovaných v oblasti Kaffa jsou místní odrůdy Ethiopia Landrace (které byly v minulosti nazývány etiopským dědictvím). Ostatní odrůdy pěstované v regionu pocházejí z Jimma Agricultural Research Center (JARC). JARC je důležitým výzkumným centrem pro Etiopii a poskytuje odrůdy odolné vůči chorobám, které také zachovávají kvalitu šálku.
Odrůda 74110 byla vybrána z původního „mateřského stromu“ ve vesnici Bishari, provincie Metu, region Oromia. Po prozkoumání její odolnosti vůči chorobám kávových třešní vydal JARC tuto odrůdu v roce 1979.
Odrůda 74112 také pochází z lesa Metu-Bishari a byla podobně uvolněna v roce 1979 pro svou odolnost vůči chorobám a potenciál. Obě odrůdy dobře rostou v klimatických podmínkách podobných těm, kde rostly původní mateřské stromy.