Výběrová káva Etiopie STARFISH z maďarské pražírny Roastopus je charakteristická tóny broskví, černého čaje a bergamotu.
Etiopská káva je první této pražírny, která je zpracována promytou metodou, ale se suchou fermentací, kdy je spotřebováváno méně vody, díky čemuž tak vynikne sladší chuťový profil, než na který jsme u etiopských káv zvyklí. Káva je zpracována na farmě Segera a samotné kávovníky jsou pěstovány v nadmořské výšce kolem 2.300 metrů nad mořem. Farma Daye Bensa se nachází 10 km od města Daye uprostřed přírodního lesa a původních stromů, u nichž se předpokládá, že budou starší než 200 let.
Káva je zpracována přírodní metodou, která je velmi šetrná k životnímu prostřední, protože nevyžaduje velkou spotřebu vody. Kávové třešně jsou po uzrání ručně sklizeny, aby pak byli oloupány z dužiny depulpačním strojem a následně rozprostřeny na africká vyvýšená lůžka. Na těchto postelích jsou rovnoměrně prosoušena, aby bylo pod přísnou kontrolou dosaženo správné úrovně vlhkosti. Během tohoto procesu se třešně také pravidelně převrací a třídí.
- Farma: Segera
- Producent: Daye Bensa
- Nadmořská výška: 2.260 - 2.360 m.n.m.