Výběrová káva Etiopie TABE BURKA z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny broskve a jasmínu.
Mycí stanici Tabe Burka postavil v roce 2008 rodák z Guji Tadesse Edema nedaleko města Suke Waragata. Kromě průkopnické práce v oblasti kávy je Tadesse také vůdcem komunity, který v regionu vybudoval školy a silnice. Nyní řídí společnost Barkuma Coffee Export v Addis Abebě a o každodenní provoz pračky se stará jeho bratr Dembelash. Úrodná půda etiopské vysočiny zde podporuje polykulturní zemědělský systém, který umožňuje zemědělcům kombinovat potravinářské plodiny a kávu na stejných pozemcích. Důležitou součástí agrárních systémů jsou falešné banánovníky („enset“). Tento strom, jehož rozemletý kořen je základem stravy v této oblasti, má důležité výživové vlastnosti.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů – dužiny.
- Nadmořská výška: 1850 m n. m.