Dopřejte si šálek klasické, vyvážené Etiopky. Tóny rooibos a bergamotu, doplněné sladkostí marcipánu, parádně nastartují pomalé jarní ráno.
Kávová komunita Taferi Kela, v níž žije 450 000 místních obyvatel, z nichž více než 50 % je mladších 25 let, patří k jedné z nejchudších kávových oblastí v Etiopii. Je to však právě tato komunita Taferi Kela, která se prostřednictvím konceptu Bette Buna, tolik zasazuje o vytvoření rovných příležitostí pro své budoucí generace.
Před více než sto lety se Sidamové etnicky dělili na dva kmeny – Wolebicho a Hadicho. Zatímco kmen Wolebicho tvořil většinu obyvatelstva a jeho potomci žijí v rozvinutějších oblastech, kmen Hadicho byl chudší a zaostalý. Kávová komunita Taferi Kela sídlí v chudších venkovských oblastech obývaných právě kmenem Hadicho. Ženy i muži z této oblasti jsou pracovití a proslulí především svými vynikajícími řemeslnými výrobky z hlíny, bambusu a přípravou místních jídel, jako je například "Kojo". Ačkoli byla skupina Hadicho v minulosti diskriminována, její potomci jsou velmi sociálně vyspělí a známí pro svou multikulturní vstřícnost vůči jakémukoli etniku, které chce žít v jejich komunitě.
Typickým tónům této kávy napomáhá promyté zpracování, díky kterému jsou zvýrazněny ovocné a květinové tóny.
- Nadmořská výška: 1 850 - 2 100 m n. m.
- Farma: Taferi Kela