Během přípravy této kávy od Terres de café vás obklopí vůně ostružinového džemu a hořké čokolády. Po prvním doušku osloví vaše chuťové pohárky mix ovocných džemů - ostružiny, kdoule, černý rybíz, doprovázené sladkou chutí marcipánu a čokoládových lanýžů. To vše potom završí nádech hořké čokolády.
Zrnka této etiopky pochází z kávové plantáže Tatmara, patřící k velmi vznešené a skvěle ukryté farmy. I přes to, že k farmě nevede žádná cesta, zrnka se mohou dostat až k nám. Tato malebná farma patří Negusse Tadesse, který kávě věnuje velké úsilí, díky kterému pěstuje tak skvělou kávu.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 2000 m n.m.
- Farma: Tatmara Plantation
- Producent: Negusse Tadessa